Mad og drikke

Vi fokuserer endnu flere kræfter på den del af festivaloplevelsen, der handler om mad. Vi samler et spændende udbud af madtilbud på festivalens madtorv, og så udbyder vi en række madarrangementer og smagninger på Skarøfestivalen.

Omdrejningspunktet bliver kok og køkkenchef Christians Pichardts køkken i restaurantladen. Christian er mangeårig restauratør på Tranekær Slot.

Du får et overblik over festivalens smagninger og madarrangementer her – fordelt på de enkelte dage.

Onsdag

Onsdag er vores ankomstdag. Madtorvets madvogne åbner klokken 15.00 samtidig med pladsen. Og vi disker op med et madarrangement i Restaurantladen.

Tarateletfesten er tilbage i Restaurantladen hos Christian Pichardt. Her byder vi på tre forskellige slags frisklavede luksustarteletter – ad libitum fra buffeten. Varianterne er:

• Rejer, æbler, tomat og dild.
• Skinke, nye gulerødder og friske ærter.
• Hønsekød, grønne og hvide asparges og persille.

179 kr – Bestil i billetsalget her

Torsdag

Festivalpladsen åbner klokken 8.00, hvor der serveres morgenbrødsposer i teltet. Madtorvet åbner sidst på formiddagen, og du kan vælge følgende mad- og drikkearrangementer i billetsalget

Restaurantens Hot Brunch serveres hver dag fra 9.00 – 11.00 og sælges kun i forsalg. Her får du en solid brunch-buffet med kaffe og te inkluderet. Juice, mælk og en morgenbajer kan tilkøbes i baren (der indgår således ikke drikkevarer udover kaffe og te). Der er et begrænset antal pladser pr dag, bestilles enkeltvis pr dag.

189 kr – Bestil i billetsalget her

Med afsæt i festivalens cocktailbar præsenterer vi en festlig cocktailsmagning, hvor vores cocktailprofessor beretter om fem klassiske cocktails, deres historie – og ikke mindst deres smag!

Vi serverer fem af de største cocktailklassikere i elegant smagestørrelse (5 x ca 15-20 cl). Vidste du for eksempel, at Negroni-cocktailen er over 100 år gammel. Eller at White Lady nærmest var 10 år undervejs, før den fandt sin nuværende form i 1929? Og ved du forresten, hvilken cocktail, der så dagens lys, da en ung kvinde i London i senfirserne bad bartenderen om en cocktails “that will wake me up, and then fuck me up.”

Undervejs DJ’er vi en festlig stemning med afsæt i de enkelte cocktails tidsalder. Arrangementet varer cirka en time og ligger i middagens pause i musikprogrammet.

Torsdag kl. 13.00
179 kr – 
Bestil i billetsalget her

Køkkenchefen har været på tur i det sydfynske og fundet en masse lækkerier. I skal smage koldrøget fasan fra Tranekær, Hjortpølse fra Stenstrup, Fisk fra Bagenkop og blåmuslinger fra Kerteminde, Ost fra Gundestrup og Is fra Skarø. Alt er bundet sammen med Pichardts egen sennep, syltede tranebær, æblesalsa, marineret løg og så vores gode brød. Menuen er anrettet som tapas; vi har sørger for at lave en fyldt anretning til jer.
I kan fuldende og købe lokal øl fra Svendborgsund Bryghus eller et godt glas vin fra Gourmet Wine i Svendborg fra baren.

Serveres torsdag kl. 18.00 (der er pause i musikprogrammet 17.45-20.00)
 249 kr – Bestil i billetsalget her

Fredag

Festivalpladsen åbner klokken 8.00, hvor der serveres morgenbrødsposer i teltet. Madtorvet åbner sidst på formiddagen, og du kan vælge følgende mad- og drikkearrangementer i billetsalget

Restaurantens Hot Brunch serveres hver dag fra 9.00 – 11.00 og sælges kun i forsalg. Her får du en solid brunch-buffet med kaffe og te inkluderet. Juice, mælk og en morgenbajer kan tilkøbes i baren (der indgår således ikke drikkevarer udover kaffe og te). Der er et begrænset antal pladser pr dag, bestilles enkeltvis pr dag.

189 kr – Bestil i billetsalget her

Traditionen tro afholder festivalens vinbar – bemandet af vinsommelier Peter Rasmussen fra Gourmet Wine i Svendborg – en varm og sommerlig rosé-smagning med skønne, friske rosévine. Smag en stribe vine og bliv klogere på deres særkende – og nogle af vinverdenens metoder og spændende historier.

Du kan tilkøbe et charcuterie-bræt med udvalgte oste og pølser i vinbaren, så smagningen kan kombineres med en frokost.

Rosésmagningen afholdes i middagens pause i musikprogrammet.

Fredag kl. 13.00
299 kr –
Bestil i billetsalget her

Asado er et helt specielt tradition, hvor vi tilbereder fem slags oksekød over åben lid og lader det langtidsstege. Det skal ta’ god tid og passer perfekt til Skarøfestivallen. Asado er en sydamerikansk grill-tradition, der især er kendt fra Argentina, Chile, Paraguay og Uruguay, hvor begivenheden samler byen om den hyggelige, fælles spisning.

Til Asado har vi en masse salsa, dressinger, Chimichurri, BBQ og en masse godt brød. Der er ikke kartofler eller salater med – det er bare godt kød med mere godt kød – og der cirka et halvt kilo pr gæst! Vi bruger til denne aften følgende slags kød:
• Oksekødspølser med timian og løg
• Oksespidsbryst i rub af peber og paprika
• Oksetykkam som grilles med masser af salt for så til sidst at pensles med urteolie
• Oksetværreb som er store stykker af okse med ben og fedtmarmoreret kød 
• og sidst men absolut ikke mindst store stykker flankesteaks, marineret i BBq. 

Kom til en fantastisk madbegivenhed, hvor husets kokke skærer kødet ud fra buffet og sørger for kød af højeste kvalitet.

Serveres torsdag kl. 18.00 (der er pause i musikprogrammet 17.45-20.00)
 249 kr – Bestil i billetsalget her

Arrangementet er ganske vist tilpasset vores hjemlige vejrforhold, men vi må ved meget dårligt vejr eller brandforbud tage forbehold for, at kødet må tilberedes ved ovn og lukket grill.

Lørdag

Festivalpladsen åbner klokken 8.00, hvor der serveres morgenbrødsposer i teltet. Madtorvet åbner sidst på formiddagen, og du kan vælge følgende mad- og drikkearrangementer i billetsalget

Restaurantens Hot Brunch serveres hver dag fra 9.00 – 11.00 og sælges kun i forsalg. Her får du en solid brunch-buffet med kaffe og te inkluderet. Juice, mælk og en morgenbajer kan tilkøbes i baren (der indgår således ikke drikkevarer udover kaffe og te). Der er et begrænset antal pladser pr dag, bestilles enkeltvis pr dag.

189 kr – Bestil i billetsalget her

Med afsæt i en spændende smagning af bobler og champagne fra festivalens vinbar og vinsommelier Peter Rasmussen fra Gourmet Wine i Svendborg, gør vi noget helt særligt ud af lørdagens middagsstund på festivalen.

Vi serverer fem glas bobler/champagne som smagning og fortæller om deres oprindelse og historie. Samtidig serverer køkkenchef Christian Pichardt tre havfriske østers og en dåse ægte tysk baerii caviar med tilbehør.

Fredag kl. 13.00
389 kr –
Bestil i billetsalget her

Alt godt fra havet – med dip og sprødt. Fredag får Restaurant Pichardt landet alle de fisk og skaldyr, der tilsammen bliver til en stor ti-retters buffet af lutter friske sager fra havet.

• Hele Læsø-jomfruhummere
• Hele grønlandske rejer
• Salat af håndpillede rejer med æble og urt
• Dampede og marinerede blåmuslinger
• Bagte hjertemuslinger
• Kogte flodkrebs
• Kogte taskekrabbeklør
• Basilikumsbagt laksefilet
• Limemarineret rødspættefilet i porre
• Skaldyrssalat af kammuslinger, store rejer og rodfrugter
• Dip og dressinger – citrus og sprødt.

Vi modtager altid friske varer, så ændringer kan forkomme – vi ved først fredag, hvilke fisk vi får.


Serveres lørdag kl. 18.00 (der er pause i musikprogrammet 17.45-20.00)
 359 kr – Bestil i billetsalget her

 

Tilkøb barkort

Du kan i billetsalget købe barkort på enten 15, 30 eller 50 styks, og sikre dig en væsentlig rabat. Barkortet kan anvendes til almindelige fadøl, sodavand, et glas husets vin, en Mokai eller en almindelig sjus (rom & cola, gin & tonic mm)